OOVIVA zeytinyağlarının yüksek oranda polifenol içermesinin sebebi ve önemi nedir?
Amacımız iksir niteliğinde, yüksek polifenol içeren şifalı bir zeytinyağı üretmek olduğu için üretimin her aşamasında kullanılan teknolojinin ve metotların bunu sağlayacak nitelikte olmasına büyük özen göstermekteyiz. Antioksidan olarak da bilinen ve genellikle tadı acı olan bu fenolik maddeler, zeytinin yağının çıkarılması aşamasında, malaksörde yoğrulma süresi arttıkça oleuropenin molekülünden türer.
Bu maddelerin miktarları yoğrulma işleminin süresinin uzunluğuyla doğru orantılı olarak çoğalır. Ama bu konuda dikkat edilmesi gereken bir nokta daha vardır. Fenolik maddeler de her antioksidan gibi oksijenle temasa geçtiği anda tepkimeye girer. Bu yüzden de malaksiyon esnasında oksijenle temasın tamamen kesilmesi sağlanarak uzun süre malaksiyon işlemi yapılması gerekir. Bunun için vakum altında çalışmak gerekmektedir. Ooviva zeytinyağı bütün bunları sağlayacak ileri teknoloji ve özel metotlar sayesinde, son derece büyük bir titizlikle üretildiği için çok yüksek oranda fenolik madde içerir.