OOVIVA zeytin bahçelerinin özel tasarımının sırrı nedir?
Yüksek fenollü ve iksir niteliğinde bir zeytinyağı üretmek için gereken koşullardan biri kuşkusuz ki zeytinin kalitesidir ve kaliteli zeytin elde edebilmekte ağaçların arazide ekilme şekli çok büyük rol oynar. Maalesef bu, piyasadaki birçok firma tarafından göz ardı edildiği için üretilen zeytinyağlarının çoğu da besin değeri düşük, antioksidan özelliği içermeyen yağlar olmaktadır. OOVİVA zeytinlikleri ise her zaman en yüksek standartlara göre tasarlanmakta ve bu sayede de yüksek oranda fenol içeren birinci sınıf kalitede zeytin üretimi sağlanmaktadır.
Örneğin, zeytin ağacının Güneşten aldığı enerjiyi, topraktan elde ettiği mineralleri ve çevresindeki endemik türlerden aldığı aromayı meyvesine aktardığı göz önüne alınmalıdır. Bunun için zeytin bahçesi tasarlanırken ağaç ekiminde belirli koşullar sağlanmalıdır. Ağaçların, güneş ışığını verimli bir şekilde özümseyebilmesi ve birbirlerinin gölgesinde kalmamaları son derece büyük önem taşıdığından dolayı, bu konunun dikkate alınarak düzenlenen bir bahçe tasarımı şarttır. Aksi takdirde nem güneş ışınlarının kırılmasına sebep olur ve verimliliği düşürür.
Ağaçların bulunduğu yükseklik de göz önünde bulundurulmalıdır. Araştırmalara göre, zeytin ağacının depoladığı enerjiyi en doğru şekilde işleyebilmesi için bir süre soğuması gerekmektedir. Isınan ağaç soğumazsa enerjiyi işlemeye devam edememektedir. Bu bilgiler ışığında, zeytin ağaçlarının konumu dikkatli bir şekilde planlanmalıdır. Aynı OOVİVA bahçelerinde olduğu gibi, denize dikey doğrultuda, hakim rüzgara paralel ve 400-1000 rakım arasındaki vadilerin yamaçları seçilmelidir.