Oleuropein nedir?
Zamanında çok büyük acılar çekmiş kişilerin, yaşanan ufak tefek sıkıntılara karşı daha güçlü ve dirayetli olacağını anlatan bir atasözümüz vardır. "Acı patlıcanı kırağı çalmaz" derler. İşte bu "acı" faktörünün sağladığı güç ve dirayet zeytin için de geçerlidir. Zeytin meyvesini ağza alınamayacak kadar acılaştırarak, ilerde kuşların ve böceklerin, ağacın yapraklarına ve henüz olgunlaşmamış meyvelerine verebileceği zararlardan koruyan bir madde vardır. "Oleuropein" adı verilen bu madde zeytinyağına şifa veren büyük bir molekül ailesinin kaynağı olup, yapraklarda ve genç meyvelerde yüksek miktarda bulunur.
Meyve büyüdükçe azalma gösteren polar bir molekül olan oleuropein tam bir şifa kaynağı olduğu için, zeytinyağının üretilmesi aşamasında özenle korunmalıdır ve bunun için de üretimde işlem sırasında kesinlikle su kullanılmaması gerekmektedir. Ooviva olarak her zaman sağlığı ön planda tuttuğumuz için kullandığımız tüm teknoloji ve metotlar bunu sağlayacak şekildedir.
Ayrıca oleuropein söz konusu olduğunda hassasiyetle üstünde durulması gereken, ağacın meyvesinin bol miktarda oleuropein içermesinde rol oynayan çok önemli bir nokta daha vardır. Yüksek kar amacı güderek, hızlı ve seri üretimi öncelik kılan birçok zeytinyağı üreticisinin yaptığı en büyük yanlışlardan biri daha çok meyve üretilmesine odaklanmaktır. Bol meyve elde etmek amacıyla yaptıkları ilaçlama ve bakım yüzünden maalesef ağaçlar oleuropein üreterek kendini korumayı bırakıp, daha çok meyve vermeye çalışırlar ve bu da zeytinin şifalı özelliğini çok büyük ölçüde öldürür.
Dolayısıyla bakım ve ilaçlamanın da doğru şekilde, zamanda ve sıklıkta yapılması yağ üretiminde kullanılacak zeytinin bu şifalı molekülü içerebilmesinde son derece büyük önem taşır. Ooviva zeytinyağlarını farklı kılan idealist yaklaşımımızı bakım ve ilaçlama konusunda da titizlikle sürdürmekte olduğumuz için gururluyuz.